Bilgi POLEN

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bilgilendirme


    İşte vücut direncini artıran şifa kaynaklarından bazıları:

    Meaktu
    Meaktu
    Admin


    Mesaj Sayısı : 124
    Kayıt tarihi : 18/09/09
    Nerden : ankara

    İşte vücut direncini artıran şifa kaynaklarından bazıları: Empty İşte vücut direncini artıran şifa kaynaklarından bazıları:

    Mesaj  Meaktu Çarş. Ekim 07, 2009 9:09 pm

    İşte vücut direncini artıran şifa kaynaklarından bazıları:

    Narenciye:
    Bol miktarda C vitamini içeren portakal, limon ve greyfurt, kış aylarında bol bol tüketilmelidir.
    Yemeklere, salatalara bol bol limon sıkılmalı, hatta su ile karıştırılarak içilmelidir.


    Okaliptus:
    Solunum yolları için antiseptiktir.


    Kekik:
    Solunum yollarını sterilize etmek için alınmalıdır. 1 çay bardağı sıcak suya 1 çay kaşığı konur, 10 dakika sonra süzülür ve günde 1-3 bardak yemekler üzerine içilir.


    Adaçayı:
    Mükemmel bir dezenfektan ve mikrop kırıcı olan adaçayını hergün birkaç bardak içmek çok faydalıdır.
    Bir bardak sıcak suya 3-5 yaprak konur. 5-10 dakika sonra süzülerek içilir.


    Salep:
    Öksürüğü keser, balgam söktürür.


    Sarımsak:
    Salgın hastalıklarda koruyucudur.


    Karanfil:
    Salgın hastalıklar sırasında koruyucudur. Komposto ve çorbalara 1-2 diş atılır. Salgın hastalıklarda içme suları içine1-2 diş karanfil veya bir damla esansı katılır.


    Nane:
    İçerdiği mentol, midenin normalleşmesine neden olur. Vücuda giren grip mikrobuna karşı savaştığı gibi, ileri yaşlarda ülsere yakalanma riskini de azaltır. Nane çayı, baş ağrısı, grip, stres gibi hastalıkların yanı sıra mide yanmasına da bire birdir.


    Zencefil:
    Salgın hastalıklarda direnci artırır. Toz halde yiyecekler üzerine veya içerisine konur. Hamur işlerinde una karıştırılır. Çay olarak içilebilir.


    Anason:
    Günde 5 gram kadar alınır, uzun süre ve yüksek dozda kullanılmamalıdır.


    Biberiye:
    Yaprakları ve çiçekleri bir bardak sıcak suda bekletilip içilir. Esansı ise masaj yapmak için kullanılır.


    Defne:
    Grip ve ateş nöbetlerinde birebirdir. Et yemekleri yapılırken, sos hazırlamada ve sebze çorbalarında kullanılır.


    Ihlamur:
    Solunum yollarında mikropları temizler. Bir bardak sıcak suya 1 tatlı kaşığı ıhlamur konur ve 10-15 dakika sonra süzülür ve içine bal katarak içilir.


    Kereviz:
    Solunum yollarını temizler.


    Keçiboynuzu:
    Solunum yolları hastalıklarında bronşları yumuşatır. Bir su bardağı suya bir tatlı kaşığı konur. 5 dakika kaynatıldıktan sonra ılık halde dıştan yüze sürülür. İçmek için de üzerine tarçın eklenir. Gerekirse biraz da bal eklenerek, günde 2-4 bardak içilir.


    Maydanoz:
    Salgın hastalıklara karşı korur. Bol bol çiğ olarak tüketilmesi gerekir.


    Tarçın:
    Bal ya da limon suyuyla birlikte alındığında boğazdaki yanmaları keser.

      Forum Saati Çarş. Mayıs 15, 2024 10:48 pm